Hårdrockare och förälder

Visst kan man leva som vanligt när man fått barn och stadgat sig? Det är en fråga många ställer sig då omvärlden ibland påpekar hur man har levt sitt liv innan. Måste man sluta och gå på koncerter? Inte få åka på några festivaler för att lyssna på den musik man älskar? Så klart behöver man inte ställa hela sitt liv på vänt bara för att man blir förälder. Att kombinera hårdrocken med föräldraskapet går alldeles utmärkt. Ibland passar det utmärkt att ha med sina barn på olika evenemang, speciellt om det är utomhus och man kan välja plats en bit bort från själva scenen. Om spelningen är inomhus med ett hårdrocksband bör man skaffa barnvakt och gå själv.

Barn på hårdrock-koncert

Pyro på scen

När du bestämt dig för att inviga ditt barn i hårdrockens dånande värld och ta med det på en koncert kan vissa förberedelser vara på sin plats. Så klart ska din medföljare ha lika tuffa kläder som du, kika in på kidsbrandstore.se och skaffa en riktig häftig out-fit. Ett par öronkåpor är ett måste, barnets öron är känsliga och kräver skydd. Låt ditt barn få höra dina favoritlåtar. Spela i bilen på väg till förskolan, medan ni lagar mat och kanske en lugn ballad vid läggdags. Sen är det bara att boka biljetter och ge er ut på äventyr tillsammans.

Skrämseltaktik de lux

I en kvällstidning kunde man läsa om en man som tröttnat på barnens stoj och lek på en förskola i närheten. För att få tyst på barnen ämnade han spela hårdrock på högsta volym från sin balkong. Visst kan hårdrock kan skrämma barn men det är nog långsökt att tro att barnen slutar leka för musikens skull. Det skrämmande i hårdrocken är snarast artisternas attityd och kostymer. Nog reagerar man om man hade mött en av medlemmarna i Lordi på gatan.