Läser in

Rockmusik på begravning

Musiken är en stor del av en begravning. Att spela olika typer av musik väcker oftast minnen till liv och kan ge en stund till eftertanke. För att få till musiken på ett bra sätt är det en god idé…..

Läs mer

Senaste inläggen

Rockmusik på begravning

filippa | augusti 12, 2022

Musiken är en stor del av en begravning. Att spela olika typer av musik väcker oftast minnen till liv och kan ge en stund till eftertanke. För att få till musiken på ett bra sätt är det en god idé…..

Read more

VIlket format ska man lyssna på rockmusik i

filippa | januari 1, 2021

Det finns många olika sätt att lyssna på rockmusik. Vilken man ska välja beror helt på vilket intresse man har och vilka ens preferenser är. De flesta lyssnar givetvis på flera olika sätt beroende på vad som bäst passar för…..

Read more

Gitarrister med touch

filippa | december 5, 2019

Inga typiska gitarrhjältar. Snarare gitarrister som kan göra det oväntade, slingor som inte går dit man känner att de borde gå, som istället slutar någon helt annanstans. Som spelar rytmiskt på ett vis som får känslan i en hel låt…..

Read more

Rock, musiken som öppnade världen

filippa | mars 20, 2019

När Elvis Presley och Tommy Steele började vicka på höfterna och sjunga rock n’ roll till de hysteriskt skrikande massorna började en ny epok i världen. De tidigare stela gentlemännen, eller gents, förvandlades till utlevande självbejakande musikälskare. Man brukar tala…..

Read more

Tänk smart när du ska handla kläder!

filippa | juli 11, 2018

När det är dags att rensa och uppdatera garderoben så finns det några trix som du bör tänka på. Dels kan dessa tips vara bra för din plånbok, samt att det kan vara en bra sak för att få dig…..

Read more
Far och son

Hårdrockare och förälder

filippa | juni 3, 2018

Visst kan man leva som vanligt när man fått barn och stadgat sig? Det är en fråga många ställer sig då omvärlden ibland påpekar hur man har levt sitt liv innan. Måste man sluta och gå på koncerter? Inte få…..

Read more
Upplyst teater

Rock of Ages – en rockmusikal

filippa | juni 2, 2018

Rock of Ages, rockmusikalen som baserades på kända låtar inom genren glamrock, hade premiär 27 juli 2005 i Los Angeles. Manuset skrevs av Chris D’Arienzos och Kristin Hanggi stod för regin. Här fanns musik från många kända rockband som Styx,…..

Read more
Högar av musiktidningar

filippa | maj 22, 2018

Kända musiktidningar Trots internets framgång är tidningar och magasin fortfarande populärt bland oss människor. Vissa väljer visserligen att läsa dem online när möjlighet finns, men andra väljer fortfarande att köpa dem i fysisk form. Det finns en mängd olika musiktidningar…..

Read more

Rockens symboler och kännetecken

filippa | februari 27, 2018

Förutom musiken och kläderna finns det flera saker som gör att man kan känna igen ett hårdrocksband eller en hårdrockare för just vad de är. Det handlar om vissa symboler och kännetecken som har blivit så nära förknippade med rocken…..

Read more

Hårdrockens mode

filippa | januari 12, 2018

Hårdrocken har, precis som många andra musikgenrer, länge förknippats med en särskild klädstil och en särskild typ av mode. En sak som karakteriserar hårdrockare är till exempel det långa håret, som är perfekt för att få ut maximal effekt av…..

Read more
marvel