Rockmusik på begravning

Musiken är en stor del av en begravning. Att spela olika typer av musik väcker oftast minnen till liv och kan ge en stund till eftertanke. För att få till musiken på ett bra sätt är det en god idé att ta hjälp av en bra begravningsbyrå. Ett tips är att gå in på lovabegravning.se och boka ett möte om du vill ha bra hjälp. På lovabegravning.se kan du även läsa om deras olika begravningspaket de erbjuder. Det är även möjligt att skräddarsy en lösning utifrån ditt eget behov om så önskas. Du kan med begravningsbyrån bolla olika tankar och idéer kring allt som rör begravningen.

Välj musik efter eget tycke och smak

Det finns inga direkta regler för vilken musik som är rätt eller fel att spela på en begravning. Om begravningsceremonin är en begravningsgudstjänst finns det dock vissa regler att förhålla sig till i form av att begravningen måste innehålla några psalmer. Men det står dig fritt att välja vilken typ av musik du vill. Musiken behöver varken vara dyster eller religiös. Om den avlidne älskade rock är det rock som ska spelas på begravningen. Om den avlidne lämnat vissa önskemål kring musik är det viktigt att respektera den önskan och spela den musiken.

Ha rock som tema på begravningen

Om rock är det som speglar den avlidnes personlighet kan det vara en bra idé att ha rock som tema. Låt rock genomsyra hela ceremonin, allt från dekorationer till programbladet. Om det är en borgerlig begravning kan du även påverka lokalvalet på ett annat sätt än om begravningen äger rum i en kyrka, vilket kan ha betydelse om du utgår ifrån ett tema. Det kan även vara lättare att planera och få en bra helhet på begravningen om du utgår från ett givet tema som rock. Det finns olika typer av rockmusik att spela. Antingen kan du välja olika rocklåtar eller välja ut någon specifik rockgrupp som du väljer låtar ifrån. Det viktiga med musiken är att den ramar in begravningen och bidrar till ett fint avsked. Tänk på att det går att sända ut många olika budskap och känslor med musik så låttexterna spelar en stor betydelse.