Rockfestivaler att besöka

Sweden Rock Festival

Den här festivalen är förmodligen den mest kända i Sverige och har även blivit internationellt erkänd. Redan 1992 anordnades festivalen men gick då istället under namnet Sommarfestivalen som 1999 ändrades till just Sweden Rock Festival. Den håller på i 3-4 dagar och har sett många världsberömda artister uppträda på scen. Guns n´Roses, Alice Cooper och Kiss är bara några att nämna. Sweden Rock Festival spelas i juni i Blekinge.

Getaway Rock Festival

Denna rockfestival som arrangeras i Gävle sedan 2010, är en relativt ny festival som anordnas med scener både inomhus och utomhus. Många rockartister har uppträtt även här som exempelvis Europe, men dock i en aning mindre skala än Sweden Rock Festival.

Rock Under Broen

Rock under broen är en känd dansk rockfestival som har välkomnat artister som Kim Wilde, Beach Boys och Atomic Kitten. Festivalen tar plats i Middelfart i södra Danmark där man håller på under en dag och att komma hit är dessutom mycket populärt bland alla nordbor sedan festivalen startade 1989. Många artister är danska, vilket ter sig självklart men varje år bjuds det även på internationella namn som man kan hålla utkik efter.